V F1,2 N Pst(Lt) - odmiana średniowczesna pomidora karłowego, samokończącego, tworząca duże owoce osiągające masę nawet masie 150-200 gram , które dojrzewają równomiernie w gronie relatywnie dość wcześnie jak na ten typ pomidora, bo owoce z pierwszego grona można zbierać już w połowie sierpnia . Roślina o dużym wigorze i zdrowotności, długo w polu zachowuje zieloną barwę a liście dobrze chronią dojrzewające owoce przed słońcem i deszczem. Owoc lekko wydłużony, twardy, bardzo mięsisty o znakomitej strukturze wewnętrznej i doskonałych cechach przetwórczych. Brix 5,6 – 6,3 % , kwasowość pH = 4,3, średnia lepkość, likopen 145. Owoc pokryty mocną skórką z połyskiem, intensywnie wybarwiony na czerwono i wyjątkowo płytka piętka - wszystko to uatrakcyjnia go jako towar handlowy na świeżym rynku i decyduje o użyteczności przetwórczej. Odmiana bardzo plenna, wydajna i dogodna w ręcznym zbiorze bo dojrzałe owoce łatwo oddzielają się od szypułki . Polecana na świeży rynek i do przetwórstwa . Uprawa w zagęszczeniu 20-22 tyś szt na ha z rozsady. Możliwa też uprawa na podporach pod niską folią celem przyspieszenia zbioru.