Informacje uprawowe

 

Gatunek Waga 1000 nasion (g) Ilość na 1 ha Średni plon t/ha Optymalna temp. kiełkowania C
Brokuł 4 30 000-60 000 15 15-18
Burak czerwony 14 500 000 40 15-18
Cebula 4 500 000-1 000 000 50 15-17
Cukinia 125 15 000-30 000 35 20-24
Endywia 1,7 80 000 25 18-20
Fasola karłowa 250 150 000-300 000 15 17-19
Fenkuł 4,5 110 000 15 20-22
Groch 140 1 000 000 9 14-16
Kalafior 3 25 000-60 000 25 15-18
Kalarepa 3 120 000 20 15-18
Kapusta biała 4 20 000-60 000 70 17-20
Kapusta czerwona 4 25 000-40 000 50 17-20
Kapusta brukselska 4 27 000-35 000 20 15-18
Kapusta włoska 4 25 000-35 000 35 15-18
Kapusta pekińska 2,5 50 000-80 000 50 17-20
Kukurydza cukrowa 175 70 000 12 18-20
Marchew 1,7 700 000-2 000 000 70 17-20
Melon 35 10 000 50 22-24
Oberżyna 4,5 15 000 50 21-24
Ogórek gruntowy 25 40 000-100 000 20 22-24
Papryka 7 25 000 40 24-26
Pomidory 3 30 000 50 20-23
Por 2,7 180 000 30 18-20
Sałata lodowa 1,2 70 000 25 15-16
Sałata masłowa 1,2 110 000 30 15-16
Sałaty różne 1,2 120 000 25 15-16
Seler korzeniowy 0,4 50 000 20 18-20
Seler liściowy 0,4 120 000 60 18-20
Skorzonera 1,2 2 000 000 20 18-20
Szpinak 10-15 2 500 000 20 12-14

 

Wróć