Gatunek | Waga 1000 nasion (g) | Ilość na 1 ha | Średni plon t/ha | Optymalna temp. kiełkowania C |
---|---|---|---|---|
Brokuł | 4 | 30 000-60 000 | 15 | 15-18 |
Burak czerwony | 14 | 500 000 | 40 | 15-18 |
Cebula | 4 | 500 000-1 000 000 | 50 | 15-17 |
Cukinia | 125 | 15 000-30 000 | 35 | 20-24 |
Endywia | 1,7 | 80 000 | 25 | 18-20 |
Fasola karłowa | 250 | 150 000-300 000 | 15 | 17-19 |
Fenkuł | 4,5 | 110 000 | 15 | 20-22 |
Groch | 140 | 1 000 000 | 9 | 14-16 |
Kalafior | 3 | 25 000-60 000 | 25 | 15-18 |
Kalarepa | 3 | 120 000 | 20 | 15-18 |
Kapusta biała | 4 | 20 000-60 000 | 70 | 17-20 |
Kapusta czerwona | 4 | 25 000-40 000 | 50 | 17-20 |
Kapusta brukselska | 4 | 27 000-35 000 | 20 | 15-18 |
Kapusta włoska | 4 | 25 000-35 000 | 35 | 15-18 |
Kapusta pekińska | 2,5 | 50 000-80 000 | 50 | 17-20 |
Kukurydza cukrowa | 175 | 70 000 | 12 | 18-20 |
Marchew | 1,7 | 700 000-2 000 000 | 70 | 17-20 |
Melon | 35 | 10 000 | 50 | 22-24 |
Oberżyna | 4,5 | 15 000 | 50 | 21-24 |
Ogórek gruntowy | 25 | 40 000-100 000 | 20 | 22-24 |
Papryka | 7 | 25 000 | 40 | 24-26 |
Pomidory | 3 | 30 000 | 50 | 20-23 |
Por | 2,7 | 180 000 | 30 | 18-20 |
Sałata lodowa | 1,2 | 70 000 | 25 | 15-16 |
Sałata masłowa | 1,2 | 110 000 | 30 | 15-16 |
Sałaty różne | 1,2 | 120 000 | 25 | 15-16 |
Seler korzeniowy | 0,4 | 50 000 | 20 | 18-20 |
Seler liściowy | 0,4 | 120 000 | 60 | 18-20 |
Skorzonera | 1,2 | 2 000 000 | 20 | 18-20 |
Szpinak | 10-15 | 2 500 000 | 20 | 12-14 |