Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.
Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies. Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies. Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.
Ogórek wczesny do średnio-wczesnego z dominacją kwiatów żeńskich. W uprawie pod osłonami wymaga zapylenia. Rośliny maja dobrze rozwinięty system korzeniowy i w zestawieniu z innymi odmianami wyróżniają się większym wigorem i wyraźną zdrowotnością - łatwo regenerują sie po zahamowaniu wzrostu wywołanego suszą, stresem temperaturowym czy wietrzną pogodą, zaczynając owocować na nowo po deszczu i ochłodzeniu. Owoce cylindryczne koloru zielonego z atrakcyjna skórką typu „pickling” z białawymi bruzdami i nieliczną grubą brodawką. Odznaczają się doskonałą konsystencją niezależnie od fazy wzrostu. Smaczne, bo są genetycznie bezgoryczkowe. Proporcja długości do szerokości: 3,1:1. Owoce zbierane codziennie są doskonałym surowcem na korniszony, zbierane rzadziej utrzymują standard ogórka konserwowego, a nieco przerośnięte nadają się do kwaszenia lub na pikle. Dzięki zdolności regeneracji oraz szerokiemu zakresowi odporności na parcha dyniowatych, mączniaka prawdziwego, wirusa mozaikowatości ogórka, wysokiej tolerancyjności polowej na mączniaka rzekomego i kanciastą plamistość osiąga się wysoki plon handlowy przez dłuższy czas i bezpieczną jakość surowca. Pochodzenie USA.