Ta witryna używa plików Cookie przesyłanych do Twojego komputera.
Na stronach naszego sklepu stosujemy wyłącznie pliki cookies związane bezpośrednio z funkcjonalnością techniczną serwisu, z których większość usuwana jest automatycznie z pamięci przeglądarki użytkownika po zakończeniu przeglądania naszych stron - w pamięci przeglądarki skonfigurowanej w sposób domyślny pozostają jedynie zapisane pliki cookie dotyczące ustawień językowych przeglądanych stron sklepu. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące obsługi cookies. Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce klienta poruszającego się po stronach naszego sklepu oznacza akceptację zasad stosowanych na naszych stronach internetowych dotyczących obsługi cookies. Całkowite wyłączenie obsługi cookie w Twojej przeglądarce spowoduje brak możliwości poprawnego zarejestrowania zamówienia. Więcej informacji na temat stosowanych w naszym sklepie zasad bezpieczeństwa znajdziesz na TEJ STRONIE.
Dynia Moscata Di Provenza to dynia muscat wyróżnia się lekko spłaszczoną, pękatą, żebrowaną formą. Skórka przyjmuje kolor od zielonego do bladoróżowego i piaskowego w przypadku dojrzałego warzywa. Dynia muscat ma też intensywnie pomarańczowy miąższ, co oznacza bogactwo beta-karotenu. W smaku jest delikatna, lekko słodkawa, wyczuwalne są w niej aromaty melonowe. To zaś sprawia, że miąższ dyni muscat można nawet jeść na surowo.
Przyjmuje sie normę wysiewu dyni około 3-5 kg/ha lub 4 tys.szt./ha.